Architectural Originality

Using both available material (new, recycled and natural) and inspiration from others’ innovation to assemble a greenhouse kit, we want to add a bit of originality to the repertoire of backyard meditative spaces.

Years ago, we planned a backyard writer’s cottage comprised of four sections tied to four compass points:

  • Castle tower to the north
  • Tin roof shack to the south
  • Adobe pueblo to the west
  • Buddhist temple to the east
  • The center portion was a crossroads, the floor a meditation labyrinth, the walls covered with Irish Celtic symbols, the ceiling a reproduction of the Sistine Chapel

Its shape gave tribute to our subcultural upbringing:

Back then, our construction capabilities were limited if not nonexistent.

We couldn’t find or develop the confidence to build the original design.

We have changed, grown confident, and now build what we want, giving ourselves a limited budget to force ingenuity.

The new design generalizes the meditative qualities of organised religion, removing specific symbology, wrapped up into the prefab greenhouse kit.

As for the rest, you’ll see soon enough!

Advertisements

Author: treehouserick

A blog focused on one's backyard paradise, centred on a treehouse... but sometimes on a motorbike!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s